BLOG

«12345»
Het verhaal van Adri Monique Jipping • 26 mei 2019


Iemand vroeg mij laatst wat de nieuwste trends in communicatie zijn. In eerste instantie kwamen we natuurlijk op de ontwikkelingen in social media. Maar ik kwam erop terug. Wat ik zie is een herleving van “live” interpersoonlijke communicatie. De jongere generatie belt weer, ziet elkaar vaker dan wij onze vrienden zien (“even een drankje doen”). Elkaar zien en alle - dus ook non-verbale- communicatie met elkaar ervaren is de trend. En daardoor voelen we elkaar weer aan, ontstaat een band. Kort misschien, soms diep. Gaan we de mens weer zien en laten we de “likes” achter ons? Ik trakteer jullie deze zomer op een paar interpersoonlijke communicatiekroniekjes. Vandaag het verhaal van Adri.
0 reacties | Lees meer/reageer

De stiltecoupé Monique Jipping • 21 februari 2019

Op perron 19 van Utrecht CS stond ik weer hutjemutje te wachten op de trein. Jaren geleden reisde ik dagelijks met de trein en leerde dat je je tas
voor je buik moet houden om je met enige kracht met z'n vijven tegelijk door de deuropening van de trein naar binnen te wurmen. En om vervolgens de laatste vrije zitplaats in een tiende van een seconde te spotten en te claimen. Zo beland je dan soms onbewust in een stiltecoupé.
0 reacties | Lees meer/reageer

Mama is boos Monique Jipping • 08 januari 2019

Lang geleden verschenen er een paar films over een losgeslagen familie. Eerst de kinderen (“Schatjes”) en vervolgens “Mama is boos”. Een ogenschijnlijk normaal gezin, waarin tegenspoed - heel herkenbare tegenspoed zoals opstandigheid van pubers - een thema werd voor extreme uiting van frustratie en boosheid. Hilarisch gebracht, maar anno 2019 is -publieke- boosheid actueler dan ooit. Boosheid is overal en we weten niet hoe we ermee om moeten gaan.
0 reacties | Lees meer/reageer

«12345»