BLOG

«12345»
What else? Monique Jipping • 25 augustus 2019
In de reeks interpersoonlijke communicatiekroniekjes van deze zomer, deel 2: “What else?” Dan denken we -met name vrouwen natuurlijk- meteen aan George Clooney en Nespresso, bij voorkeur aan de Volluto cupjes. Lekker, de humoristische reclame met Clooney, de koffie. Laat ik nou een look-a-like van Clooney in Utrecht zijn tegengekomen! En dat geeft een heel ander beeld, of, misschien, wel een bevestiging van de tragikomische Clooney van de reclame. Met wie communiceert die Clooney nu eigenlijk?
0 reacties | Lees meer/reageer

Het verhaal van Adri Monique Jipping • 26 mei 2019


Iemand vroeg mij laatst wat de nieuwste trends in communicatie zijn. In eerste instantie kwamen we natuurlijk op de ontwikkelingen in social media. Maar ik kwam erop terug. Wat ik zie is een herleving van “live” interpersoonlijke communicatie. De jongere generatie belt weer, ziet elkaar vaker dan wij onze vrienden zien (“even een drankje doen”). Elkaar zien en alle - dus ook non-verbale- communicatie met elkaar ervaren is de trend. En daardoor voelen we elkaar weer aan, ontstaat een band. Kort misschien, soms diep. Gaan we de mens weer zien en laten we de “likes” achter ons? Ik trakteer jullie deze zomer op een paar interpersoonlijke communicatiekroniekjes. Vandaag het verhaal van Adri.
0 reacties | Lees meer/reageer

De stiltecoupé Monique Jipping • 21 februari 2019

Op perron 19 van Utrecht CS stond ik weer hutjemutje te wachten op de trein. Jaren geleden reisde ik dagelijks met de trein en leerde dat je je tas
voor je buik moet houden om je met enige kracht met z'n vijven tegelijk door de deuropening van de trein naar binnen te wurmen. En om vervolgens de laatste vrije zitplaats in een tiende van een seconde te spotten en te claimen. Zo beland je dan soms onbewust in een stiltecoupé.
0 reacties | Lees meer/reageer

«12345»